lördag 1 mars 2008

Sökes: Man i taket

En man i byrålådan har man ju hört talas om, men en man i taket? Jo, Trollet har fått för sig att mamma ska gifta sig. Inte vet jag riktigt varifrån tankarna kommer, men mamma borde alltså gifta sig. Helst med morfar, mormor eller morbror, men när mamma bestämt påpekat att dessa personer är gifta och således väldigt upptagna, var Trollet tvungen att fundera litet. Men nu är det klart: Mamma ska gifta sig med en man som heter Eriksson.

Denne Eriksson får inte sova bredvid mamma och inte sova bredvid Trollet, så mamma måste vänta tills vi får råd att köpa en säng till. På frågan var sängen ska stå (i vårt sovrum får det inte ens plats en docksäng) blev svaret att den ska hänga i ett snöre i taket i köket, och Eriksson ska klättra upp på en stege. Men Trollet är generös, han ska få "såna där saker så han inte ramlar ur sängen. Det ska vara en dörr på ena sidan och en dörr på andra sidan". Men äta får Eriksson göra i sängen, för han får inte äta tillsammans med Trollet och mamma.

Riktigt vad vi ska ha Eriksson till har ännu inte framgått, Trollet är enormt ointresserad av att ha en pappa. Men känner någon av er en Eriksson som gärna tillbringar hela sitt äktenskap i taket, presentera honom gärna för mig. Jag ska nog lyckas övertala Trollet om att han får komma ner till middagen i alla fall.

1 kommentar:

Kaxiga mamman sa...

Och så kan du plocka ner honom för lite sällskap när trollet somnat!