tisdag 7 september 2010

Det är Anna Anka och jag, liksom

Trollmor är inte så där väldans mycket lagd åt kroppspysslande. Jo, hel och ren ska man vara, jag är ju arbetarklass, gudbevars. Hel och ren, och alltid rena underkläder, ifall man skulle bli påkörd av en bil och hamna på sjukhus, som både Jonas Gardells och min mamma uttryckte det.

Men annars... Sminkar mig gör jag titt som tätt, när jag ska på bröllop och andra likartade festligheter, det kan bli hela två gånger på ett år det. Frisören besöks tre-fyra gånger per år, i bästa fall. Kläder... har jag. Men gå och shoppa bereder mig ytterst litet nöje (om det inte omfattar ett dussin böcker, litet choklad och andra väsentliga prylar). Och vad skönhetsoperationer beträffar kan jag hålla brandtal över dess fåfängelighet och onytta. Som Claes Eriksson skriver:
"Inte var det meningen att läkarna
skulle spänna skinn på käringkäkarna.
Suga fett stup i ett,
fylla gamla tuttar med gummikluttar".

Som sagt, ovanstående har alltid varit min filosofi, men si, snart närmar sig andra tider. I likhet med Anna Anka och andra äldre "skönheter" skall nu även Trollmor injiceras med Botox. Tänka er, rynkfri och vacker skall jag bliva. Man anar aldrig vad ödet har i beredskap.

Fast det är klart, det blir väl ungefär läkaren som får se denna rynkfria skönhet, ty Botoxet skall hamna på ett icke nämnbart ställe. Min mindre heroiska krigsskada, som ju opererades två gånger i våras, har kommit tillbaka. Då opererar man inte igen, då injicerar man Botox, berättade läkaren för mig idag. "Det blir du och Hollywoodfruarna, det", som han sade. Så tolkar jag honom rätt ser jag snart ut i baken som Anna Anka gör i ansiktet.

2 kommentarer:

Kaxiga mamman sa...

Menar du att Anna Anka snart kommer att bli lika snygg som din bak, eller kommer din bak plötsligt att se väldigt konstig ut?

Trollets mamma sa...

Ja du... om jag det visste. Men jag lutar åt det sistnämnda ;-)