söndag 5 april 2009

Välj dina strider

Så heter det i all klämkäck föräldralitteratur. Och jo, det finns väldans mycket poäng i det rådet. Men barn är det ändå ganska enkelt med; man vet ju ungefär vad som är livsviktigt, jätteviktigt, något så när viktigt, halvviktigt och totalt försumbart.

Kan ingen skriva en klok bok om vilka strider som är livsviktiga i kontakten med myndigheter, arbetsgivare, sjukvård, förskola osv, och hur man tar dessa strider? En sådan där klämkäck bok som beskriver i detalj hur du ska gå till väga när du pedagogiskt och lugnt ska förklara för byfånen i motsatt ända av telefonen vad det är du vill och varför detta är så viktigt. Någon som känner sig manad?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Om jag bara visste vilka strider som är de livsviktiga och hur man bästa tar dem... Då hade du nog både en och två böcker i temat...

Hur formulerar jag mig tex i ansökan om fler timmar hos den älskade dagmamman så att min dotter får leka en stund med sina bästa vänner även på måndagar, eller så att hon får vara med om fredagsmyset lite då och då? När kommunen sagt att det är inte deras sak att tillhandahålla barnen ett socialt nätverk eller ens underlätta för deras utveckling. (det är föräldrarna och dagmammans uppgift...)

Trollets mamma sa...

Här skulle jag just nu helst vilja formulera mig ganska handfast i en viss fråga: "Ge FAN i att ta bort mer personal från dagis!" Det är just nu 22 barn på 2,75% tjänster i Trollets grupp. Från hösten försvinner ytterligare personal, troligen motsvarande 25%. 22 barn på 2,5 vuxna - den matematiken är rätt fruktansvärd.