tisdag 5 maj 2009

Ekonomiska känslokast

Ångest: Att få ett kravbrev på närmare 600:- med posten när man har en tusenlapp att leva på till nästa lön och Trollet måste ha nya sandaler.

Lycka: Att logga in på banksidan och upptäcka att räkningen är betald, att kravbrevet är skickat dagen efter att räkningen betalades och att de 600:- kan stanna kvar på mitt konto.

Dags att börja leta sandaler med andra ord. Vilket i och för sig inte är det lättaste, men det får bli ämne för ett annat inlägg. Nu är det bara drygt fyra timmar till rotfyllning - en timmes plåga i tandläkarstolen, men sedan är det över. Hoppas jag...

6 kommentarer:

bricken sa...

rita av fötterna på styvt papper. stoppa pappersfötterna i handväskan. stoppa en rulltumstock i handväsken. eller investera i en seriös sko-tumstock. eller vad de heter. gå till skoaffären när barnet inte är med. HM hade billiga och bra sandaler ifjol. fast ditt troll ska väl ha blåa med bilar på.

Trollets mamma sa...

Se ovan för sandal-problematiken... Den är inte helt lätt att åtgärda. Tyvärr.

bricken sa...

läste precis. jag hade totalt glömt bort att ni hade en knasfot. och jag skulle precis dra efter andan och säga "ortopeden" när jag läste ditt ps. fattar att du är arg. lovar att jag hade flaggat om jag haft en flagga. började sedan tänka matematiskt: om du hittade en riktigt bra sko, och om du hade riktigt gott om pengar, skulle du kunna köpa alla storlekar på en gång. då skulle du spara köpet av ett par skor per år...

bricken sa...

nä gud nej. jag är ingen matematiker. det finns ju för sjutton höger och vänster också.. hahaha. jag är en jubelkork!

bricken sa...

jo just ja. det var rätt från början... lite trött kanske. ska sluta kommentera här nu och gå och lägga mig istället...

Trollets mamma sa...

Du har helt klart en poäng, och med gummistövlar har jag faktiskt gjort så. På Skopunkten, med "ta tre, betala för två", då får vi två par användbara stövlar till kostnaden av just två par stövlar.