tisdag 25 augusti 2009

Arg!

Nu var det dags igen - Trollet får i sig fel mat på dagis. Och när jag påpekar att hon har stora eksem till följd av detta blir svaret: "Men det har ju blivit kallare ute, då får de mer eksem".
Så jag är fly förbaskad. Ett samtal med kostchefen i dag har förmodligen rett ut det hela, hon tog det på största allvar. Men händer detta igen kommer jag välta stadshuset.

3 kommentarer:

Evas Svammel sa...

Är Trollet allergisk?
Min Bebis är också allergisk.
Mot mjölk.
Bebis har också eksem.
Skiteksem som kliar.
Tonåringen var också allergisk men gick på allergiavdelning på dagis.
Bebis ska börja dagis i januari.
På vanlig avdelning.
Jag är lite nervös.
"Det är ju inte första gången det går ett barn med mjölkallergi på vanlig avdelning" säger alla.
Det lugnar inte.

Jag hoppas att Trollet har bra salvor som tar bort kli och tar bort eksemen.

http://evassvammel.se

Trollets mamma sa...

Trollet är allergisk mot mjölkprotein och ägg, och överkänslig mot tomater. Och det funkar... tja... inte bra. Men i dag rev även kostansvarige små hus, så det kan kanske bli bra. Hyfsade salvor har vi, men när det är som värst (som nu) får vi köra med Betnovat (starkaste kortisonet), mjukgörande och ovanpå det en salvstrumpa nattetid. Då kliar hon sig i alla fall inte blodig.

Min erfarenhet är att det oftast fungerar bra på dagis, men vi har en kokerska som "kan laga mat för det har jag gjort i 30 år"... Hoppas det kommer går bra för bebis! Annars får du också välta hus!

Honungspojkens mamma sa...

Hej och tack för dina fina ord!

Nu har jag suttit en stund och läst dina kloka tankar här. Och vilket helt underbart och rörande inlägg du skrivit till Trollets fem-års-dag...

Vad jobbigt att hon fick fel mat. Hoppas det ordnar sig så du slipper välta stadshuset.

Kram