lördag 10 april 2010

Bäst att passa på

Idag var jag på en endags-retreat, utan Troll, men med yoga, helig dans, skogspromenader, lässtund och rosenmassage. Allt helt underbart, det gav kraft både i stunden och för framtiden. Trollet var hos mormor och morfar, och hade underbart roligt, särskilt som kusinerna var där samtidigt.

I morgon är det söndag, och då kanske man kunde hitta på något annat skoj, tänkte Trollmor. Något Trollet får välja, eftersom denna dag faktiskt var mammas val. Så Trollmor frågade vad Troll kunde tänkas vilja. Lek med någon av bästa kompisarna kanske? Eller åka och hälsa på vänner/extrakusinerna? Trollet funderade litet, och valet blev en utflykt. Bara Troll och Trollmor. Eller som Trollet uttryckte det: "Vi kan väl ha en mamma-dotter-dag. Det kan vi väl alltid ha den här dagen vartenda år".

Och det kan vi ju. Och det ska vi, förstås. När små Troll önskar en mamma-dotter-dag mest av allt, då gäller det att passa på. För trots hennes egna ord har jag svårt att tro att en dag med bara mamma kommer stå högst på agendan 11 april 2020...

1 kommentar:

Evas Svammel sa...

Att passa på är absolut det bästa.
Men sen är det ju så att ett blogginlägg duger väldigt bra som bevis den 11 april 2020.
Bara för dig att scrolla fram till det här inlägget, sticka det under näsan på tonåringsTrollet och kräva din mamma-dotter-dag.

;)