söndag 1 mars 2009

Men vem är det som går på det då?

För närvarande kryllar det av skräppost på en av mina e-postadresser. Dagligen trillar det in åtminstone ett 30-tal uppmaningar till mig att jag ska köpa droger eller förstora min penis eller välja bland postorder-brudar. Men eftersom jag gillar det svenska Apoteksmonopolet, inte har någon penis att förstora och aldrig har känt ett behov att av skaffa en kvinna på postorder brukar jag inte utgöra någon direkt köpvillig måltavla för denna reklam. (Ärligt talat har jag aldrig känt något behov att av skaffa en kvinna alls - eller för den delen att skaffa en man på postorder heller, om nu sådana bjudits ut). Jag raderar sådana meddelanden, och det tror jag ju den allra största delen av mänskligheten gör.

Men. Dessa skräpmeddelanden väller ju in i allas e-brevlådor, det verkar inte finnas någon hejd på dem. Och alla innehåller ungefär samma saker; sex eller droger, eller sexdroger. Eller möjligen den fenomenala möjligheten att köpa lyxklockor för 3:50... Nu är jag visserligen ingen expert på marknadskrafter, men så mycket vet jag i alla fall, att det måste bli någon positiv respons på ett reklambudskap om det ska vara någon vits med det. Alltså måste det finnas folk som faktiskt köper dessa droger och beställer dessa penisförstoring, klockor och postorder-brudar. Vilka är dessa personer? Vad är det för märkliga individer som befolkar vår värld, och som på fullaste allvar tror att det går att få sin penis förlängd med X antal centimeter via en nätsajt? Och som tror att någon kvinna verkligen skulle bli alldeles till sig av detta faktum... Eller att Cartier-imitationen för 3:50 verkligen är värd ens de kronorna? Eler att Viagra-kopian fungerar och är säker att använda?l

Vem är det som går på den här reklamen? För de måste ju finnas, köparna och beställarna av alla dessa varor och tjänster. Eftersom reklamen fortsätter att komma i all oändlighet måste det fungera att ragga kunder på detta sätt. Det finns bevisligen ingen gräns för mänsklig dumhet. Någonstans är detta rätt fascinerande. Någonstans är det också rätt skrämmande.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det brukar finnas fina filter i mailprogrammen som göra att man slipper dessa mail...

Den enda spamen jag får är från facebooks nätdejting (Zosk eller vad den heter)Hur jag hamnat där, vem som skriver alla meddelanden till mig, och hur jag ska ignorera den vet jag inte. Den är redan bannad via mina filter och borttagen om man tittar på FB, lika För#%¤ så kommer det ett mail eller två per dag från dem...

*suckar*

Undrar annars samma sak, vem faller för den här reklamen? ( troligen samma som tycker att det är logiskt att vinna miljarder på lotterier man inte är med i.)

Ann-Sofie sa...

Ja, fy sjutton! "Det är synd om människorna."

/Ann-Sofie

Johnjohn123 sa...

Som jag tidigare sagt så tycker jag verkligen att du borde pröva på GMail. Deras spamfilter är minst sagt otroligt. Jag älskar det verkligen!

Jag får dagligen mail av företag som lovar mig en större penis, men eftersom jag använder GMail så flyger dessa mailen rakt in i min spambox. Inte ett enda penisförstoringsmail tar sig igenom filtret! Min inbox innehåller enbart mail från mina kollegor nu!

Om jag får göra min röst hörd så tycker jag verkligen att du borde pröva på GMail. Deras spamfilter är minst sagt otroligt. Jag älskar det verkligen!