onsdag 26 maj 2010

Sova, sova...

Sömn är just nu en akut bristvara. Antingen sover Trollet oroligt och sparkar Trollmor trehundratolv gånger under en natt, eller också vaknar jag av led- och muskelvärk, för första gången på evigheter. Och grannarnas underbara göranden och låtanden bidrar inte precis till en lugn och sövande atmosfär. I går kväll var det olika former av mild kalabalik från 18.00 till 00.30. Från olika håll, och i korta sekvenser, så det gick knappast att ringa störningsjouren. Polisen ringde jag dock, när granne J och hans mor slogs. Eller ja, jag kan ju inte garantera att det var mor och son som bråkade, det kan ha varit någon av sonens glada kamrater också...

Och jag vet ju att led- och muskelsmärtorna blir värre av att jag inte får sova, eller snarare, att de kommer sig av trötthet. Som i sin tur kommer sig av att jag inte kan koppla av, eftersom det alltid händer något. De nätter det är tyst är jag så trött att kroppen bokstavligen sprängvärker, och då blir det ju inte heller mycket sömn.

Så nu har jag fattat ett beslut. Det blir två Uppsalaresor i juni, med största sannolikhet. För att jag ska få sova hela nätter. Det blir både roligare och billigare än att ta in på hotell, och bättre sömn dessutom. Men milt vansinnigt att man ska behöva åka 30 mil hemifrån för att få sova. Världen är galen. Och som vanligt är den som mest galen där jag finns...

PS Kom just på att idén förmodligen faller. Det funkar troligtvis inte att ta med Troll första helgen. Och gammeltroll jobbar. Så det lär bli ytterligare en helg i huset från helvetet. Istället för en helg i goda vänners lag och litet välbehövlig sömn. Nåja, det är snart sommar. På sommaren får man sova. I ett annat hus. I en annan stad.

6 kommentarer:

C sa...

Önskar jag kunde hjälpa till! Försöker trolla fram sovplatser åt er, men kommer inte på något bra. :-( Vi är ju mitt i flytt, så tror inte det är så vilsamt att bo hos oss.

Trollets mamma sa...

Tack sötaste! Sovplatser är faktiskt inga problem, vi har en stående inbjudan till gudfar med fästmö. Men kan man ta Troll på Naronien-fester? Kanske, om det är som picknick?

Evas Svammel sa...

Här har vi en Minsting som är extremt morgonpigg så sömn känns som en bristvara även i den här familjen.

Jag har full förståelse för att sömnbrist fungerar som en effektiv tortyrmetod.

:(

Jag hoppas att du får en natt med god, lugn och skön sömn snart.
Det hoppas jag verkligen.

Kaxiga mamman sa...

Funderat mer på att låna vår lägenhet i sommar? Erbjudandet kvarstår! De stökiga grannar vi hade, som du förmodligen hade ansett vara änglalika i jämförelse, flyttade för ett tag sedan.

C sa...

Klart Marika kan vara med på Naronienfest! Och annars kan ni väl göra som vi hoppas på, vara med en liten stund, och sen gå? Sova hela nätter är ju en bra grej, vare sig man stannar länge på fest eller inte, menar jag.

Trollets mamma sa...

Kaxiga mamman: Ja tack, nu vet vi ungefär hur sommaren ser ut, och vi lånar mer än gärna lägenhet! Tusen tack!

C: Jag får väl höra med arrangörerna, tycker de Troll kan vara med bakar jag en äppelkaka och kommer!